logo van Webburo Spring

Stel je eens voor dat jij het verschil kunt maken in het leven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Webburo Spring verkoopt websites en webshops en nog veel meer, maar dat is minder belangrijk dan ons eigenlijke werk. We leiden mensen op tot volwaardige programmeur. We starten met een traject voor werkvaardigheden. Zodra een medewerker zich veilig voelt, gaan we stappen maken richting het ontwikkelen van software skills en project skills om als volwaardig programmeur te kunnen werken en door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

We willen groeien, en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

1. Wie ben ik?

Ik ben René van Maanen en ben meer dan 10 jaar eigenaar van dit fantastische bedrijf. We ontwikkelen websites en webshops op maat. Dat loopt goed. Maar er is meer.

We leiden mensen op, die de maatschappij nu nog heel vaak op de bank thuis laat zitten. Het zijn voornamelijk mensen met autisme die hun opleiding niet konden afmaken, of gewoon nog nergens een kans kregen, die bij ons aankloppen. Van dichtbij heb ik gezien dat mensen met een "beperking" vooral als lastig en moeilijk gezien worden. Ik zie dat bij mijn vrouw en ook bij mijn dochter. Daarbij zie ik juist ook de kwaliteiten die zij wel hebben, die mensen "zonder" beperking, helemaal niet hebben. Dat moet anders!

Bij Webburo Spring krijgen mensen een kans. Een kans om zichzelf te zijn. Een kans om zichzelf te laten zien. Een kans om zichzelf te vinden. Die kans wordt bijna altijd met beide handen aangegrepen. De drive is veel groter dan bij mensen, waarvan de beperking nog niet gevonden is. Samenwerken gaat geweldig, want ze snappen elkaar, of ze snappen dat het wat anders is bij de ander. De medewerkers accepteren elkaar zoals ze zijn. Dat de ander soms wat anders reageert of gewoon even wat rust nodig heeft.

Team Webburo Spring - trappen stadhuis Gouda

2. Wat is het plan?

Het gaat goed met Webburo Spring. Maar we zitten met een bottleneck. En dat ben ik. Ik kan niet meer mensen begeleiden dan er nu werken bij Webburo Spring. Ik kan niet meer klanten bedienen dan we nu hebben bij Webburo Spring. We kunnen nu dus niet groeien.

Voor de volgende stap hebben we een interne jobcoach en een projectleider nodig. Dit kan ook één persoon zijn. Hij/zij kan mijn medewerkers en de projecten leiden en begeleiden, waardoor er meer ruimte komt om nieuwe klanten te werven en, belangrijker nog, meer medewerkers aan te nemen.

Dit is typisch een kip-ei probleem. Zonder projectleider kunnen we geen extra werk en mensen aannemen. En zonder extra werk en mensen, kunnen we de projectleider niet betalen. Met 1 jaar financiering voor de projectleider, kunnen we in de toekomst voldoende verdienen om meer mensen aan te nemen en meer projecten te realiseren.

3. Waar staan we nu?

Webburo Spring draait goed, zoals het nu gaat. We maken voldoende winst om zo nog jaren door te kunnen draaien. Maar de ambitie is groter. We willen meer mensen de gelegenheid bieden op zinvol werk.

Ons kantoor wordt hiervoor, nog dit jaar, uitgebreid met meer werkplekken en aangepast met geluidsabsorberende vloerbedekking. Daarna staat alles klaar om door te groeien naar ongeveer 14 medewerkers.

We hebben alleen een projectleider nodig. En daar kun jij bij helpen.

Successen

Ondertussen zitten we uiteraard niet stil. We hebben al twee medewerkers in vaste dienst. Vorige maand hebben we een, voorlopig laatste, nieuwe medewerker aangenomen. We ontwikkelen websites en webshops met veel passie. Mijn medewerkers zijn bijna allemaal perfectionisten. Het enige wat hierbij gedaan moet worden, is af en toe op de rem trappen. Zij maken van elke website een technisch succes.

Help jij bij de financiering van onze groei?

4. Waar gaan we de financiering voor gebruiken?

a) De financiering wordt in eerste instantie gebruikt voor het salaris van de nieuwe projectleider. Daarmee waarborgen we dat we zo'n 2 jaar vooruit kunnen in de groei van het bedrijf en het team. De projectleider zal deels door de overheid betaald worden, doordat we geen externe jobcoach meer nodig hebben voor onze medewerkers.

b) Als we over het financiële doel heen gaan, zullen we onze in huis ontwikkelde toegankelijkstool verder ontwikkelen. Deze tool hebben we ontwikkeld om het voor iedereen mogelijk te maken om elke website te bezoeken. Zo'n 5 miljoen mensen in Nederland hebben op één of andere wijze moeite met websites bekijken. Hiervoor zijn we SpringAbility aan het ontwikkelen. Deze tool kan in elke website geïnstalleerd worden. Zodra hij geïnstalleerd is, kunnen er functies worden gebruikt als: vergroten

letters, regel- en letterafstand, het gebruiken van andere lettertypes en van andere kleuren (contrast hoog/laag). Maar ook van uitgebreide functies als het toevoegen van een digitale leesliniaal, het verwijderen van foto's of bewegende delen. Ook kunnen we tekst per paragraaf voor laten lezen. De tool is bijna uit de ontwikkelfase. Hij kan daarna getest worden en vervolgens kan hij met een marketing campagne verkocht worden. Dit zal zorgen voor een financiële boost van Webburo Spring.

c) En dan zijn we er nog niet. We willen onze medewerkers een volwaardig salaris geven. Momenteel worden ze betaald volgens het minimumloon. En dat terwijl sommigen veel meer presteren. Een gemiddelde "gewone" ict-er ontvangt voor hetzelfde werk meer dan 2x zoveel loon.

d) Tot slot, zien we ook een tweede vestiging voor ons. De eerste gesprekken zijn gevoerd.

5. Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?

  • Lening
    Investeren kan al vanaf €250. Het werkt als volgt: leen jij ons een bepaald bedrag, dan krijg je dat verspreid over x jaar terug met een jaarlijks rendement van 3.5%. Het eerste jaar betalen we je niet terug, om onszelf ruimte te geven te groeien. De rente bouwt dat jaar uiteraard al wel op. Om je te bedanken hebben we verschillende beloningen bedacht, afhankelijk van het bedrag dat je inlegt. De beloningen variëren van onze prachtige mok of onderzetter, tot het bijwonen van de opening van ons verbouwde kantoor, tot het bijwonen van een game-avond met al onze medewerkers. Je ziet dan meteen wat je voor hen betekent.
  • Aanschaf toegankelijkheidstool
    Je bent early adopter en investeert direct in onze tool. Je krijgt hem uiteraard geïnstalleerd in een website naar keuze en kan direct profiteren van de prachtige onderdelen die er voor zorgen dat je website voor 25% meer mensen toegankelijk is.

Help jij om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen?