logo van Webburo Spring

Een sociale onderneming die top websites ontwikkelt

Webburo Spring is een sociale onderneming die het beste haalt uit mensen die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt. Mensen die aan de zijlijn werden gezet, omdat ze niet naar de maatstaven van de maatschappij zouden presteren.

Het geval wil, dat door op deze manier te ondernemen, Webburo Spring meer dan voldoende werknemers heeft. We kunnen zelfs nog een paar jaar doorgroeien. We hebben meer aanvragen dan we aankunnen.

We willen rustig groeien, dus dat doen we dan ook.

René van Maanen - Webburo Spring 2

Wat levert dit jou op?

Je kunt zeggen dat je, door je website door Webburo Spring laat ontwikkelen, je ook sociaal bezig bent. En dat is natuurlijk ook zo. Tegelijk levert het je een website op die met passie wordt ontwikkeld door een super technisch team. Je krijgt meer aandacht van ons, dan je bij een ander webbureau krijgt. De websites van Webburo Spring worden op maat ontwikkeld. Je krijgt er geen handleiding bij. Dat houdt ons scherp om hem zo duidelijk mogelijk te maken en het scheelt jou leestijd. Je hebt hem echt niet nodig. Vraag anders gerust om een demo van ons Craft CMS.

Waarom deze richting voor Webburo Spring?

Webburo Spring is begonnen als een "gewoon" webbureau. Wel een bureau met de ambitie om wel waarde te leveren voor het geld dat mensen en bedrijven besteden aan hun website of webshop. En dat is meer dan gelukt. Onze klanten zijn vaak al vele jaren onze klant. Puur omdat we leveren naar de wensen van onze klanten.

We groeiden harder dan we medewerkers hadden. Op de achtergrond speelde dat we van dichtbij meemaakten dat mensen met bijvoorbeeld autisme gemakkelijk aan de kant werden gezet. Zodra je een stempeltje hebt, wordt je als minderwaardig gezien. Je bent moeilijk, omdat mensen je niet direct begrijpen. Je bent spannend omdat mensen niet weten wat ze met je moeten en hoe ze met je om moeten gaan.

Een veilig plek voor iedereen

Het is fijn om te weten dat het enige wat je voor de meeste mensen (ook mensen zonder autisme) gewoon een veilige plek moet bieden. Een plek waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar je mag vertellen dat het even niet lukt. Een plek waar je even van weg kunt lopen als je dat nodig hebt. Maar zeker ook een plek waar gewerkt moet worden. Ook hard. Ook met deadlines. Ook in teams.

En hoe zit het dan met deadlines?

Deadlines hebben we bijna nooit. Uiteraard spreken we met onze klanten af wanneer ze de website opgeleverd zouden willen hebben. En dat halen we in 95% van de gevallen. In de overige gevallen komt het meestal doordat de klant zelf nog niet alle content heeft geleverd. En in de laatste gevallen hebben we overleg met verschillende klanten, om na te gaan voor wie het het minst noodzakelijk is om de deadline te halen. Geen enkel probleem dus.

Bij de meeste bedrijven wordt overigens 50% van de deadlines niet gehaald.

Geen praatjes, maar gewoon goede websites, webshops en online systemen

Wij bouwen websites samen met onze klanten. We zijn uitstekend in communicatie, zodat je altijd snapt wat we doen en waarom. We doen niet aan loze beloftes en zijn echt pas tevreden als onze klant dat is. In tegenstelling tot andere partijen gaan wij voor een lange relatie en niet voor korte termijn winst.

  • We werken heel persoonlijk
  • We leveren altijd maatwerk
  • We zijn erg flexibel
  • We zijn eerlijk, ook als we het niet helemaal eens zijn
  • We denken mee met de klant

Sommige van onze klanten zijn al meer dan 10 jaar onze klant. Dat is niet voor niets. We laten de website meegroeien met het bedrijf van de klant, zodat deze altijd past bij de nieuwste wensen.

De meest duurzame hosting bij Webburo Spring

Chat met Webburo Spring

Open de chat door je email, naam en bericht in te vullen.

Nee, wij hebben geen PSO certificaat (Het keurmerk voor Sociaal ondernemen)

Certificering voor bijvoorbeeld PSO is er om te laten zien dat je voldoet aan allerlei regels. De kosten hiervan zijn voor ons momenteel niet te dragen. Wel kunnen we aangeven dat we meer dan voldoen aan de vereisten:

  • Minimaal 1 jaar 2 FTE aan personeel hebben
  • Eigen KvK nummer hebben
  • Alle medewerkers tellen mee: ook stage en Werkervaringsplaatsen en proefplaatsingen
  • 30% van de uren wordt door kwetsbare personen uitgevoerd
  • In ons geval komen we op meer dan 65%. Daarbij tellen we mijn uren mee, terwijl ik geen medewerker ben.