logo van Webburo Spring BV

Ieder mens is van waarde voor de wereld

Ieder mens is van waarde voor de wereld van Webburo Spring BV
  • Categorie:

    Websites

‘Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden’ is het motto van René van Maanen, directeur van Webburo Spring.

‘Ik ben iemand die graag anderen helpt. Dat is wat ik iedere dag wil doen en waar ik ook echt iedere dag zin in heb. De keerzijde van helpen is dat je soms jezelf vergeet. Dat is een les die ik steeds beter leer. Ook weet ik dat het niet helpt om dingen voor anderen op te lossen. Daarom zoek ik bij de ander altijd naar de eigen motivatie, capaciteiten en ideeën.’

Als je René een beetje kent, dan weet je precies hoe dit bij hem werkt. Zodra hij een vonkje ziet, wordt hij blij. Je ziet hem letterlijk opveren.

René startte zijn werkende leven bij enkele grote automatiseringsbedrijven die erop gericht waren om zo veel mogelijk geld te verdienen aan de klanten. Hij werkte er met veel plezier maar merkte dat hij kwaliteit toch belangrijker vond dan geld. Hij wilde waarde leveren en doen wat er was afgesproken en probeerde dat zo goed mogelijk te doen binnen het bedrijf dat hij samen met een compagnon oprichtte.

Intussen maakte hij binnen zijn gezin kennis met autisme en merkte hij via zijn vrouw en een van hun dochters hoe moeilijk de maatschappij omgaat met autisme. Mensen met autisme hebben net zo veel kwaliteiten als andere mensen maar kunnen toch nergens aan de slag. Dat leidde ertoe dat René een stageplek op maat creëerde voor zijn dochter, zijn vrouw inhuurde voor de administratie en daarna andere mensen met autisme in dienst nam en zelf ging opleiden.

René wordt gedreven door de gedachte dat ieder mens van waarde is voor de wereld en dat ieder mens het verdient het om zich een waardevol onderdeel te voelen van de samenleving.

Met Webburo Spring geeft hij handen en voeten aan deze missie door websites te bouwen voor klanten die ook iets waardevols toevoegen aan de wereld. Als webbouwer staat hij naast de klant om samen te onderzoeken hoe hij zo goed mogelijk een bijdrage kan leveren aan de waarde van de klant. Als ‘sociale werkgever’ biedt hij werk, opleiding en stageplekken voor mensen waarvan wordt gezegd dat ze ‘afstand hebben tot de arbeidsmarkt’. De keuzes die Webburo Spring maakt als bedrijf worden zorgvuldig afgewogen op sociale en duurzame gevolgen. ‘Het draait bij ons om eerlijkheid, rechtvaardigheid, veiligheid, afspraken nakomen en relaties opbouwen voor de langere termijn’ aldus René.